en-UVR regisztáció, a TSM rendszer kedvezményéhez!

06/06/2018

Mint azt már tudod, 2018.06.01-el élesen működik a TSM rendszer, most már nem figyelmeztető határozatokat küldenek, hanem kizárólag bírság határozatokat, szabályszegésészlelése esetén.

Van néhány kategória, mely kedvezményeket élvez:

  • 2 tengelyes autóbusz,
  • élőállat szállítók,
  • ömlesztett árut szállítók,
  • folyadékot szállítók,
  • kontínerrel szállítók.

Ezen szállítók sem léphetik túl a megengedett össztömeget, viszont a szállítás vagy az áru jellege, sajátossága miatt, tengelyenként 1 t többlet esetén sem kerül részükre bírság kiszabásra.

De ez alanyi jogon nem jár. Ahhoz, hogy a kedvezménnyel élni tudj, regisztrálni kell a cégedet, majd az összes járművet és vontatmányt ezen rendszeren, és engedélyt kell igényelni.

Amennyiben ezt még nem tetted meg, haladéktalanul tedd meg, végezd el a bonyolult regisztrációt és az engedély igénylést.

Amennyiben esetleg elakadnál, vagy önmagad nem tudod ezen regisztrációt elvégezni, keresd Nagy Ildikó kolléganőmet a +36305920730-as telefonszámon, vagy az ildiko.nagy@tachocenter.hu e-mail címen, hogy segítségedre lehessünk.

Ezen kívül, kérjük, amennyiben az önök cége bírságot kap és nem ért vele egyet, és az ellenkezőjét úgy véli, tudja bizonyítani, küldjék el az info@tachocenter.hu e-mail-címre az iratokat! Amit még érdemes tudni, hogy a határozat készhez vételétől számítva 8 nap áll arra rendelkezésre, hogy ingyenesen a kiszabó hatósághoz, bizonyítási indítványt nyújtson be. Amennyiben a 8 napot túllépte, de a 15 napot nem, akkor fellebbezésre van lehetősége, ami viszont illetékköteles. Ha 15 napból is kicsúszik akkor jogorvoslatra nincs lehetőség, a határozat jogerőre emelkedik.