A szállítmányozói szféra jó bérszámfejtése! Na az milyen?!

Hoznék nektek egy partneri esettanulmányt ezzel kapcsolatban! Van egy régi partnerünk, akinek csak tanácsadást és kiértékelést csináltuk, a bérszámfejtést a saját könyvelője végezte.

Ebben az évben kapott egy összesített ellenőrzést a NAV-tól és a Munkaügyi hatóságtól. Ennek során sok hiányosságot fedtek fel. Többek között nem felelt meg a munkaszerződés az előírásoknak, mivel az utazó munkavállalók tekintetében nem alkalmazták a munkaidőkeretet, ami kötelező. Ebből indult ki a fő probléma. Ezek után felfedésre került, hogy nincsenek számfejtve a sofőröknek az éjszakai pótlékok sem, és rossz tematika szerint került megállapításra és kifizetésre az üzemanyag megtakarítás és a belföldi és külföldi napidíj is. Valamint felfedték, hogy nincs egy sofőr tekintetében sem megfizetve, az EU kiküldetési irányelvében meghatározott országonként különböző minimálbér sem.

Az ellenőrzés végén sajnos rekord magas bírság kiszabására került sor, a két hatóság részéről, melynek összege 6.000.000 Ft volt. Ezen kívül a két hatóság kötelezte a céget az elmaradt pótlékok és egyéb juttatások, 1 évre visszamenőleg történő megfizetésére a sofőröknek, mely újabb milliókat emésztett fel, mivel elég nagy sofőr létszámot foglalkoztat.

Ekkor jöttünk mi a képbe. Rendbe tettük a munkaszerződéseket, tanácsadóként részt vettünk az 1 évre visszamenőlegesen elkészítésre kerülő bérszámfejtésben. Elkészítettük a napidíjak és az EU minimálbérek számfejtésének előkészítését. A munkaszerződéseket elkészítettük több nyelven, rendbe raktuk a munkaidő és szabadság, betegállomány nyilvántartást. A hiányzó elszámolásokhoz elkészítettük az önellenőrzéseket és benyújtottuk a NAV irányába.

Elkészítettük a szükséges jegyzőkönyveket a kifizetések tekintetében, hogy a hatóságok irányába bizonyítható legyen.

Ezek után jött a következő fekete leves, mikor a partner érdeklődött a könyvelőtől, hogy a rossz munkaszerződések és a számfejtési gyakorlat miatt mekkora részt kíván a bírságból átvállalni? A válasz az volt, hogy mivel ő kis cég és nem rendelkezik ilyen esetre biztosítással, nem tud ebből semmit átvállalni.

Mi az, amiben mi többet nyújtunk neked, mint egy "szimpla" könyvelő, vagy bárszámfejtő?

  • Mi ismerjük a szállítmányozókra vonatkozó specifikus jogszabályi előírásokat. Mi csak szállítmányozókkal foglalkozunk.
  • Mi egy integrált rendszeren keresztül, csak digitális úton elkészítjük az EU minimálbéres országok óraszámfejtését, tachográf adatokból és a nyomkövető rendszer adatainak öszzefésülésével! Nem kell erre külön alkalmazottat fentartanod!
  • Rendelkezésünkre állnak a helyes munkaszerződés minták, minden szükséges EU ország nyelvén.
  • El tudjuk végezni, és utána nyomon is tudjuk követni munkavállalóid, minimálbéres bejelentésit, melyeket lejárat előtt újítunk is neked. Erre sem kell külön alkalmazottat fenntartanod.
  • Elkészítjük, tachográf adatokból a helyes jelenléti íveket is, melyeket a hatóságok elfogadnak.
  • Minden munkavállalód be és kijelentését és havi NAV adminisztrációját el tudjuk készíteni.
  • GARANCIÁT MERÜNK VÁLLALNI A MUNKÁNKRA!

Esetleges kérdésed esetén keress minket elérhetőségeink bármelyikén! De egy biztos, egy árajánlatot biztos megéri kérni tőlünk, ezen összetett és precíz munkára! 

Az ÁSZF és az adatkezelési tájékoztatót, és szabályzatot az Impresszumban, tudod megtekinteni!