tc PAYMENT - SZABÁLYOS BÉRSZÁMFEJTÉS FELSŐFOKON

Minden vállalkozásnak fontos, hogy pénzügyei jó kezekben legyen, és naprakész információkkal rendelkezzen.

Hallott már a szabályos bérszámfejtésről?

Tudja mennyi időt és pénzt spórolhat meg cégének, ha egy felkészült szakmai csapat kezébe adja munkavállalói bérszámfejtését?

Mit jelent a tc PAYMENT szolgáltatás pontosan?

  • Kimondottan tachográf adatokból, elkészítjük a jelenléti íveket, az EU minimálbérek óraszámítását követően, elkészítjük a bérjegyzéket, és az ezekhez tartozó összes hivatali dokumentumot is megküldjük a hatóságoknak.
  • Ezen kívül a ki- és beléptetéseket, munkaszerződéseket több nyelven is elkészítjük és mindent, ami a bérszámfejtéshez, és a munkaerő-gazdálkodáshoz kapcsolódik.

Ezen szolgáltatásunkat kimondottan szállítmányozó cégeknek kínáljuk, de bármely szektorban működő vállalkozás bérszámfejtésének elvégzésére fel vagyunk készülve.

A szakmán belül azt szokták mondani, két nagyon bonyolult szektor van, ami nagyon bonyolult és nagy szaktudást igényel, és csak kimondottan erre specializálódott bérszámfejtők tudják igazán jól csinálni. Az egyik a vendéglátás a másuk a szállítmányozó szektor. Nagyon sok speciális jogszabály és előírás vonatkozik ezen szektorokra, és vállalkozásunk Iránytő a fuvarozásban! Ezen a területen is!

De, hogy lásd a mai magyar realitást, elmondok neked egy esetet, ami idén februárban történt meg egy partnerünkkel, akinek a kiértékeléseket és a tanácsadást végeztük, valamint az EU minimálbérek óráinak előkészítését. A bérszámfejtést a saját könyvelője. Egy sofőr kilépett a munkáltatótól és bejelentést tett a NAV-nál és a Munkaügynél, hogy neki a munkáltató nem számfejtette, és ki sem fizette soha az EU minimálbéreket. Ennek hatására a NAV és a Munkaügy megjelent a cég telephelyén, előzetes bejelentés nélkül, és ellenőrizte az összes munkavállaló tekintetében a bérszámfejtést. Ennek során a sofőr panasza helytállónak bizonyult. A cég vezetője felhívta a könyvelőt és a telephelyre kérette, és kérdőre vonta, hogy az EU minimálbéreket mért nem számfejtette, mikor a mi cégünk ezen munkaórák előkészítését minden hónapban elvégezte, pont azért, hogy ő a bérszámfejtéskor ezt fel tudja használni. A könyvelő válasza az volt, hogy nem tudja, hogyan kell ezt csinálni, mivel nincs tisztában teljesen az utazó munkavállalók bérszámfejtésével.

A NAV és a Munkaügy összesen a munkáltatóra 6 millió forint bírságot szabott ki, valamint kötelezte, hogy minden munkavállaló tekintetében a bérszámfejtéseket a vonatkozó, hatályos jogszabályok alapján el kell végezni, valamint az elmaradt, majdnem 3 millió forint munkabért meg kell fizetnie.

Mint a bírságot, mint az elmaradt munkabért megfizette a munkáltató, és azóta mi végezzük a bérszámfejtést. Pont ebben a hónapban volt ismét NAV és Munkaügyi ellenőrzés, hogy a korábbi ellenőrzés óta minden munkabér megfizetésre került-e a munkavállalóknak. Mi képviseltük a helyszínen a partnert és a hatóságok mindent rendben találtak, és bírság kiszabás nélkül távoztak.

Ebből az ellenőrzésből látszik, hogy a bérszámfejtés egy nagyon nagy precizitást igénylő munka, és folyamatosan tisztában kell lenni a hatályos jogszabályokkal. Ebben a szektorban meg nem csak a bérszámfejtést igénylőkkel, hanem az utazó munkavállalóra való tekintettel szinte minddel, ami a munkavégzését illeti. Valamint az is látszik, hogy ezen a területen, hosszú távon nem éri meg spórolni, mert többe kerülhet a kevesebb!

Legyen naprakész pénzügyeit illetően is, kérjen részletes információt és árajánlatot. Keressen minket bátran elérhetőségeink bármelyikén és ne feledje TachoCenter - Iránytű a fuvarozásban!

Kérjen árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével:

Az ÁSZF és az adatkezelési tájékoztatót, és szabályzatot az Impresszumban, tudod megtekinteni!