en-1.500 € bírság, Németországban töltött 45 órás pihenő miatt!

21/03/2018

Ma cikkünk egyik partnerünkre, Németországban kiszabott bírságáról fog szólni, melyet 2018. március 18-án szabtak ki rá! Ezen bírság eljárásnak még nincs vége, mivel csak 1.500 € biztosítékot fizetett meg, és a BAG a további bírságról határozatban fog gondoskodni, és azt a cég székhelyére fogja megküldeni!

Ezen partnerünk nem vette komolyan a német hatóságok bírság rendelet módosítását, melyet azért tettek, hogy bírságolhassák a sofőrt és a munkáltatót is abban az esetben, mikor a járművezető a heti rendszeres pihenőidejét a járműben tölti.

Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a járművezető a rendszeres heti pihenőjét a járműben töltötte, és ezzel megsértette az 561/2006/EK rendelet 8. cikkében foglaltakat, a heti pihenőidőre vonatkozó szabályokat.

Ennek okán első körben a hatóság 1.500 € biztosíték megfizetésére kötelezte a céget, valamint közölték, hogy az ügy teljes elbírálása a BAG hatáskörébe tartozik, és a végleges összeget ők fogják megállapítani határozatban, és a kiszabott bírságból a biztosíték levonásra kerül.

Németországban ezen jogsértés elkövetése miatt a sofőr 500 €, míg a munkáltató 3.000 € összegig bírságolható.

Várjuk az ügyben a BAG határozatát!

Kérjük olvasóinkat és partnereinket, hogy amennyiben Németországban a heti pihenőidővel kapcsolatban bírság kiszabása történik, a hatósági iratokat küldjék meg részünkre az info@tachocenter.hu e-mail címre, hogy értékelni tudjuk az eljárásokat, és a hatóságok gyakorlatát!

Ezen kívül ITT tudja megtekinteni, videós oktatási anyagunkat arról, hogy lehet 3/1-ben dolgozni, rendszeres heti pihenőidő nélkül, melyet a járműben töltene a sofőr.

Amennyiben kérdése merülne fel a bírsággal, vagy a videóval kapcsolatban, keressen minket bizalommal, elérhetőségeink bármelyikén!