en-A rotterdami kikötő ipari övezete szigorítja a szabályokat. Az idősebb dízelek nem hajthatnak be

31/05/2019

A rotterdami Maasvlakte ipari övezet, amely egyben környezetvédelmi zóna is, hamarosan szigorítani fogja a behajtási szabályokat. Jelenleg még néhány, alacsonyabb kibocsátási szabványnak megfelelő, jármű behajthat a területre.

Maasvlakte-ban a környezetvédelmi zóna 2014-ben jött létre. Azóta a (N2, N3) teherautóknak kötelező a regisztráció. Amennyiben a teherautó Euro 6 kibocsátási szabványnak megfelel, akkor a regisztráció után behajthat. Az Euro 0-5 kibocsátási szabványnak megfelelő teherautók esetében is lehetséges a behajtás, ha nem idősebb 7 évnél, illetve 2013 előtt kerültek forgalomba.

Azok az Euro 0-5 kibocsátási szabványnak megfelelő teherautók, amelyek nem felelnek meg a fent említett feltételeknek, évente maximum 12 napra kérhetnek mentesítési kérelmet (ennek a díja 26 EUR / nap).

A jövő évtől azonban csak az Euro 6 szabványnak megfelelő járművek léphetnek be a zónába - tájékoztatott róla az Evofenedex kereskedelmi szövetség. Ennek a szabálynak a megszegésért 2250 eurós büntetés kapható.

Forrás: Trans.info