en-Figyelem! Új előírások és dokumentum Franciaországban!

09/11/2020

Emmanuel Macron elnök kijárási tilalmat hirdetett múlt szerdától kezdődően november Franciaországban. Ezzel összefüggésben új előírások vonatkoznak a szállítmányozókra is.

A koronavírus-járvány második hulláma kapcsán a francia kormány két napja tette közzé a 2020-1310 számú, 2020. október 29-i rendeletet. Ez olyan új előírásokat is tartalmaz, melyek a szállítmányozáshoz kapcsolónak - számol be a változásokról a Fenadismer spanyol közlekedési szövetség. A fent említett jogi leirat 22. cikke a következő követelményeket tartalmazza:

  • ha a be- és kirakodás helyén nem elérhető folyóvíz, a járművezetők számára alkoholos kézfertőtlenítő gélt kell biztosítani,
  • a járművekben kötelező szappant és vizet, valamint eldobható kéztörlőt vagy alkoholos kézfertőtlenítő gélt tartani,
  • a dokumentumok átadásának és aláírásának a személyek közötti érintkezés nélkül az ügyfél által megjelölt helyen kell megtörténnie,
  • házhoz szállítás esetén a gépjárművezetők az átvevővel vagy képviselőjével folytatott megbeszélés után adják át a csomagot, minimalizálva az emberek közötti érintkezést.

Ezenkívül a Fenadismer és a spanyol CETM szövetség szerint megváltozott a szabályozással az igazolással kapcsolatban, amelyet a hivatásos járművezetőknek magukkal kell vinniük útjuk okának igazolásához.

A jelenleg használandó dokumentum a CETM weboldaláról tölthető le.

Forrás: Trans.info