en-Francia hatóságok ellenőrzik a munkaidőre vonatkozó szabályok betartását a 3,5 t össztömeg alatti járművek vezetőinél!

31/05/2018

A francia munkaügyi felügyelet közleménye alapján, fokozott ellenőrzéseket vezetnek be a 3,5 t össztömeg alatti járművek vezetőinek, munkaidő ellenőrzésére.

A francia hatóságok a német "tageskontrollblatt" mintájára, kötelezően vezetendő nyomtatvány használatát írja elő a szállítási szektorban tevékenykedő 3,5 t össztömeg alatti tehergépjárművek, és a 9 személy szállítására alkalmas személyszállító járművek vezetőinek.

A nyomtatvány ITT érhető el!

Ezen kívül a hatóságok a szállítási vállalkozásoknak előírják, hogy ezen iratokat 5 évig őrizzék meg, és ha szükséges azt be tudják a hatóságnak mutatni.

A hatóság közölte, hogy az ellenőrzéseket megkezdték, és szisztematikusan, folyamatosan folytatni is fogják, a szabályszegések visszaszorítása érdekében.

Ezen kívül közölték, hogy munkaidővel kapcsolatos szabályszegés esetén, alkalmazhatnak bírság általányt aminek összege 135 €. Az összeget 90 €-ra mérsékelhetik, de a felső határát is megszabták, ami 750 €.

Kérnénk mindenkit, aki ilyen szabályszegés miatt bírságot kapna, az az info@tachocenter.hu e-mail címre küldje meg a kapott iratokat, hogy azokat át tudjuk tanulmányozni, és a hatóság bírságolási szokásait megismerhessük, és ezen tapasztalatok alapján újabb tájékoztatást tudjunk adni.