en-Haladéktalanul újítsa meg tachográfkártyáját, ha június 15- és szeptember 30 között jár le a régi kártya érvényessége

29/05/2019

A digitális tachográfkártyákra vonatkozó új EU-s rendelkezések értelmében 2019. június 15-e után kizárólag új típusú, úgynevezett második generációs (GEN2) digitális tachográf kártyákat adhatnak ki a tagállamok arra illetékes hatóságai. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ugyanakkor jelezte Egyesületünk felé, hogy várhatóan 2019. szeptemberéig nem tudnak majd GEN2-es kártyákat kiadni, ezért a következő 3-4 hónapban lejáró kártyákat még 2019. június 15. előtt meg kell újítani.

Kérjük, ellenőrizzék a foglalkoztatott gépkocsivezetők digitális tachográfkártyáinak érvényességi idejét, és amennyiben a kártya a fent jelzett bő három hónapos időszakban jár le, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot időpont foglalás céljából a gépkocsivezető a kártyák kiállítására jogosult Kormányhivatalok valamelyikével.

Kérjük, hogy a gépkocsivezető az időpont foglaláskor tájékoztassa a Kormányhivatalt arról, hogy a fent jelzett időszakban lejáró digitális tachográf kártya megújítását kéri annak érdekében, hogy az átmeneti időszakban se legyen fennakadás a folyamatos munkavégzésben.

Forrás: MKFE