en-Hollandia: hasznos információk a munkavállalók bejelentéséről

28/09/2020

2020. március 1-jétől bejelentést kell tenni a gépjárművezetők hollandiai kiküldetésére vonatkozóan. Az eljárások és követelmények még változhatnak. Szeptemberig, a türelmi időszak végéig nem büntetnek. Szeptember 1-jétől élesedett a holland elektronikus bejelentési rendszer, véget ér a türelmi időszak, a hibás bejelentésekért ezentúl bírságolnak a hatóságok!

Bejelentés
2020. március 1-jétől Hollandia elektronikus értesítési rendszert vezetett be azon munkaadók számára, akiknek járművezetői ideiglenesen Hollandiában vannak kiküldve.
A bejelentési kötelezettség a közúti személyszállítókra nem vonatkozik, ahogy a közúti árufuvarozóknak sem kell a tranzitfuvarokra bejelentést tenniük!

A bejelentést a meldloket.postedworkers.nl/runtime oldalon keresztül lehet megtenni. (Az oldal már aktív, az angol nyelvű menüponthoz az oldal aljára kell görgetni.)

Hivatalos minisztériumi információk az english.postedworkers.nl oldalon találhatók (angol, német, francia nyelven).

A minimálbér összege Hollandiában
A 40 órában foglalkoztatott gépkocsivezetőre alkalmazandó minimális órabér 9,54 EUR

Ellenőrzés
Az ellenőrzés gyakorlatára vonatkozóan még nincs elérhető információ. A bejelentés véglegesítését követően e bejelentő e-mail címére egy referencia számot küld automatikusan a rendszer, amely alkalmas az azonosításra. Hivatalos partnerünk a MOVE EXPERT álláspontja szerint az e-mailen megküldött igazolást kinyomtatva a gépjárművezetőnek is át lehet adni.

Képviselő bejelentése
Képviselő bejelentése szükséges, de olyan kontaktszemélyt is ki lehet jelölni, akinek nincs holland címe, például magát a gépjárművezetőt. Ebben az esetben a bejelentési felületen eltűnik a holland címnek fenntartott rész, és a regisztráció véglegesíthető. A holland hatóság szempontjából fontos, hogy olyan személy legyen a képviselő, akinél a hatóságok később is bármikor ellenőrizni tudják a papírokat.

Hat hónapos türelmi időszak - 2020. szeptember 1-től élesedik a rendszer!
Az illetékes holland minisztérium megerősítette, hogy március 1-jétől egy hat hónapos türelmi időszak veszi kezdetét, 2020. szeptember 1-jéig a hibás bejelentések, illetve a bejelentés elmulasztása miatt nem szabnak ki bírságot.

MOVE EXPERT képviselet
A Tacho Center Kft. szerződéses partnere, a MOVE EXPERT 2020. március 1-től hollandiai képviselet szolgáltatást is nyújt. Amennyiben szeretné igénybe venni a holland képviseleti szolgáltatást, szerződést kell kötnie a Move Expert-tel, és, mint a francia képviselet esetében, éves díjat kell fizetnie a szolgáltatásért.

A regisztrációt és a bejelentést az alábbi oldalon tudja megtenni Önmaga is:

MOVE EXPERT képviselettel kapcsolatban, vagy a bejelentések elvégzésével kapcsolatban keresse munkatársainkat:

  • Bús Cintia, bus.cintia@tachocenter.hu, +36305920730
  • Virág Stella, virag.stella@tachocenter.hu, +36302840036