en-Kijárási tilalom Franciaországban. A tehergépjármű-vezetőkre a kivétel vonatkozik, de meg kell felelniük egy feltételnek

21/10/2020

Kijárási tilalmat rendeltek el Franciaországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt. Nem vonatkozik a teherautó-sofőrökre, amennyiben rendelkeznek a megfelelő dokumentummal.

Franciaországban október 17-én kijárási tilalmat vezettek be, így este 9 és 6 óra között nem lehet nyilvános helyekre menni. A korlátozást 4 hétre vezették be, de a francia kormány egy hónap után meghosszabbíthatja.

Az intézkedés a következő területekre vontakozik:

Párizs, Île-de-France régió, Lyon, Aix-en-Provence és Marseille, Toulouse, Lille, Montpellier, Grenoble, Rouen, Saint-Étienne.

Amint azt a spanyol CETM közúti fuvarozók szövetsége kifejtette, a járművezetők a kijárási tilalom alatt is mozoghatnak a fent említett területeken, feltéve, hogy ezt munkájuk részeként teszik meg, és rendelkeznek a munkáltató által kiállított megfelelő igazolással.

Ennek a dokumentumnak meg kell jelölnie azokat a helyeket, ahol a járművezető elvégzi a munkát (ha előzetesen ismertek), vagyis tartalmaznia kell az összes be- és kirakodási pontot, ahova mennie kell. Az igazolást a munkáltatónak vagy a vállalatot irányító személynek kell aláírnia. Ha vállalkozó, akkor bejelentkezhet a Munkaadó és a Munkavállaló részlegébe, és ott kiválaszthatja azt a lehetőséget, hogy önálló vállalkozóként végzi a szolgáltatást.

A kijárási tilalom be nem tartása 3750 euróig terjedő bírsággal sújtható ("visszaesés" esetén).

Az igazolás letölthető a francia belügyminisztérium honlapjáról (csak franciául), vagy digitálisan beadható a belügyminisztérium honlapján.

Forrás: Trans.info