en-Mi az, ami miatt sok profittól esnek el a fuvarozók?

17/09/2019

Nagyon sok fuvarozóval, szállítmányozóval beszélek nap, mint nap. Így év vége fele az éves oktatások egyeztetése miatt pedig fokozottan sokkal.

Mivel megnyitottuk a 3. üzletágunkat is, ami a biztosítás közvetítés, sok mindenről szó esik, köztük erről is.

Most az év végén, október 1-ig van a flották kötési időszaka. Nálunk most van arra lehetőség, hogy az ügyfél mondjon biztosítási összeget, és ne mi. Amennyiben elfogadja a biztosító, akkor azon a díjon kötjük meg a flotta biztosítását. Amennyiben nem, akkor nem veszít semmit, mert ez csak egy ajánlatkérés. Akit esetleg érdekel, az alábbi űrlapot töltse ki, és küldje el a kis-petik.ferenc@generalimail.hu e-mail címre.

De nem is erről akartam beszélni, konkrétan csak megemlítettem. Amit viszont ki kell hangsúlyozni, hogy a fuvarozók a kgfb., casco, CMR, BÁF biztosítások megkötése után hátradőlnek, hogy mindennel végeztek. Pedig nem, és nagyon nem. Igen ezek is nagyon fontosak, és ebben is tudunk segíteni, de akár a kezesi biztosításokban is. Pont a minap kötöttem újra egy cég BÁF biztosításait, és fele díjat ajánlottam ki, mint a jelenlegi. Ha ez ügyben van kérdésed vagy ajánlatot kérnél, keress a +36307586776-os telefonszámon, vagy írj a kis-petik.ferenc@generalimail.hu e-mail címre.

De térjünk vissza a lényegre, sok esetben a fuvarozók, szállítmányozók a tevékenységükkel, szolgáltatásukkal okoznak anyagi, vagy személyi sérüléses kárt a partnereknek. Ennek okán kötbért kell fizetniük, életjáradékokat, sérelmi díjakat, valamint sok esetben, jogvita alakul ki közöttük, erre nyújt biztonságot az általános felelősségbiztosítás, ami kiterjed a munkavállalók által okozott károkra is. Természetesen nem az árukárokra gondolunk itt, mert arra van a CMR biztosítás, és a BÁF, de itt is érdemes évről évre átnézni a biztosítást, mivel azóta a tevékenységbe vagy a biztosítási összegben változtatni kell. De a tapasztalatok alapján mivel a cégeknek nincs általános-, és jogvédelmi felelősségbiztosításuk, nagyon sok profit kerül elpocsékolásra, mivel nincs, aki helyettük ezt intézzék, vagy kifizessék. Na, pont ezeket a kiadásokat lehet ezzel megelőzni.....

De ugye ide tartozik még a szállítmányozói felelősségbiztosítás is, ami pl. a speditőr cégeknek nyújt nagy segítséget. Ezek szakszerű és használható megkötésében is segíteni tudunk, nincs más dolga, mint ajánlatot kérni, a fent már közölt elérhetőségeken.

De ide sorolhatnám a személyszállítók számára nélkülözhetetlen, biztosítást, az utasok kollektív élet-, baleset biztosítását. Ha csak a híreket megnézzük, nagyon sok baleset történik, igaz a zöme nem buszokkal történik, de ha busz is érintett a balesetben, akkor a sérültek száma is magas. Valamint azt is tudni kell, ha valakinek maradandó egészségkárosodása keletkezne, az élethosszig tartó életjáradékot is kaphat. Ennél az oknál fogva, nagyon alacsony kár/év biztosítást nem érdemes kötni.

Amennyiben további kérdésed merülne fel, keress a +36307586776-os telefonszámon, vagy a kis-petik.ferenc@generalimail.hu e-mail címen.