en-Önkiszolgáló tengelysúlymérő várja a kamionosokat Hejőkeresztúrnál

30/03/2019

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. önkiszolgáló tengelysúlymérő állomást helyezett üzembe az M30-as autópálya dél felé (az M3-as autópálya irányába) vezető oldalán, a hejőkeresztúri pihenőhelyen - adta hírül 2019. március 29-i közleményében az útkezelő. Az automata berendezéssel a tehergépjárművek vezetői néhány perc alatt maguk is ellenőrizhetik járművük tengely- és kerékterhelését.

A társaság ezáltal is szeretné előmozdítani a jármű-üzembentartók jogkövető magatartását, hiszen a gépkocsivezetőnek ezentúl lehetősége lesz egy esetleges hatósági ellenőrzés előtt a fuvarfeladat átszervezésére, a teherelosztás megváltoztatására. A közútkezelő másik fontos célja, hogy az új eszköz használatával kevesebb legyen az utakon a túlterhelten közlekedő nehéz-tehergépjármű, és így meghosszabbodjék az aszfaltburkolat élettartama.

A társaság szakemberei bíznak abban, hogy az új, automatikus tengelysúlymérő állomás üzembehelyezésével hasznos és a mindennapokban is könnyen használható szolgáltatást tudnak biztosítani a tehergépjárművel közlekedőknek, akik néhány perc alatt elektronikus visszajelzést kaphatnak arról, hogy terhelésük nem lépi-e túl a megengedett mértéket.

Forrás: MKFE