en-Szigorított, és megszaporodott MiLoG ellenőrzések!

13/09/2018

Tájékoztatjuk hogy, az utóbbi időben több partnerünik is kapott, az általános minimálbér-szabályozásáról szóló törvény (MiLoG) betartására irányuló ellenőrzést, megkeresést a német hatóságoktól.


Több partner is arról számolt be, hogy a német Rosenheimi Fővámhivatal - hivatkozva a MiLoG-ra - bizonyos időszakokra vonatkozó dokumentumokat kért be tőlük. A hivatalos levél mindig a gépjárművezetők bejelentése alapján került kiküldésre, és a hatóság egy hónapra kérte be a németországi munkabér kifizetésének visszaigazolását. 

Az ellenőrzések fokozódása összefügghet azzal is, ahogyan Violeta Bulc közlekedési EU-biztos a nyáron az Európai Parlamentben kialakult patthelyzet után EP-képviselők egy csoportjának a Németország, Ausztria és Franciaország elleni kötelezettségszegési eljárások folytatását sürgető levelére nemrégiben válaszolt. Levelével az Európai Bizottság lényegében elismerte (amit régóta sejteni lehetett), hogy a Mobilitási Csomag folyamatban lévő jogalkotására tekintettel felfüggesztették az eljárásokat. Ugyancsak újdonságként írta le Bulc biztos, hogy álláspontja szerint a kiküldetési szabályozás körüli viták megoldása sem a nemzetközi fuvarműveletek teljes mentesítése, sem azok teljes (minden derogációtól mentes) szabályozás alá vonása nem lehet.


Kérjük Önt, amennyiben a vállalkozását ilyen ellenőrzés alá vonják, jelezze Kis-Petik Ferenc szakmai vezetőnek, a ferenc.kispetik@tachocenter.hu e-mail címen.


Forrás: MKFE; saját partnerek