Belgiumi helyzetjelentés!

2020.03.26

Az aktuális Belgiumi helyzetet osztotta meg velünk helyi kapcsolatunk, Balla Tibor, melyet köszönünk neki! Valamint amennyiben érdemi információval, tud szolgálni vagy változás történik jelzi részünkre!

Tehát a részletek:

"Ma déltől él a kijárási tilalom április 5-ig, de ez hosszabbítható. A fuvarozásban jelenleg semmilyen korlátozás nincs, de aki Belgiumban rakodik le, illetve fel érdeklődjön, hogy nyitva vannak-e, mert sok cég, főleg kisebbek zárva vannak.

A határoknál a fuvarozásban semmilyen korlátozás nincs. Több cégnél már kérik a maszkot, amit a tgk. vezetőnek kell biztosítania. Ennek hiányában megtagadhatják a le- illetve felrakodást.

Kaptunk egy körlevelet, amiben módosítják a vezetési és pihenő időket, illetve a 2 heti vezetési időt, de erről gondolom Ti is értesültetek mar."

Ehhez mi annyit tennénk hozzá, hogy az egységes EU-s enyhítés a vezetési és pihenőidőkben még várat magára, de majdnem az összes tagország egységesen közölte, hogy a szankcionálásokat és ellenőrzéseket felfüggeszti. Valamint elégséges minden nap a 9 órás pihenőidő. A szüneteket, az ésszerű határokon belül osszák be a sofőrök, és a 561/2006/EK rendelethez képest csak kis mértékben térjenek el, de érjenek mindenképpen biztonságos parkolóba, és megfelelő szociális helyiségekkel rendelkező parkolóba. Valamint a rendszeres heti pihenő helyett (45 óra), tarthatnak csökkentett heti pihenőidőt is (24 óra).