Aktualitások
 

Mint korábbi cikkünkből értesülhettél az OBH irányába, közérdekű panasszal éltünk az ITM, számunkra és partnereink számára felháborító gyakorlattal, ahogy a TSM bírságokkal foglalkoznak. Korábbi cikkünk ITT olvasható.

Korábban kérdést intéztünk az ORFK irányába, hogy személyforgalomban, hogyan, és milyen feltételekkel térhetnek haza a külföldön dolgozó sofőrök, és itt nem a szomszédos országokban dolgozó, ingázó sofőrökre gondoltunk, hanem aki pl.: Németországban, vagy Hollandiában dolgozik. A korábbi cikkünk itt olvasható!

Az osztrák Belügyminisztériumnak korábban írtunk egy panaszt mely szerint több esetben az ellenőrző hatóságok által használt kiértékelő szoftver nem ismeri fel a tachográfokban elvégzett kézi adatbeviteleket, és így jogtalan bírságok keletkeznek. Az előzmény cikk ITT olvasható!

Korábban a NIT és az MKFE és mi is az egyeztetéseink miatt közzé tettük, hogy a 408/2020. évi Kormányrendeletet a kormány kiegészítette és most már a külföldön váltó vagy dolgozó sofőrök is korlátozások nélkül haza térhetnek, majd vissza mehetnek dolgozni!