Közlekedési korlátozások, és forgalmirend változások!

2019.07.24

1. Csorna és Mosonmagyaróvár között teljesen kitiltják a kamionokat

A 86-os főút Mosonmagyaróvár és Csorna közötti szakaszán - lakossági kérésre - 2020. március 1-jétől 0-24 órás, teljes tilalmat vezetnek be a 20 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre, melyeknek majd az M1-es autópálya és az M85-ös által alkotott kerülőúton kell megtenniük a két város közti távolságot - tájékoztatta egyesületünket az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A rendkívül nagy átmenőforgalmat bonyolító 86-os főút mentén fekvő települések (Jánossomorja, Bősárkány és Mosonudvar) polgármesterei ugyanis levélben keresték meg az Agrárminisztériumot azzal a kéréssel, hogy találjanak megoldást a lakosságot terhelő tranzit-teherforgalom korlátozására.

A 20 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre az említett szakaszon már jóideje éjszakai közlekedési tilalom van érvényben este 22:00 óra és hajnali 06:00 óra között; ez a korlátozás válik egész napossá 2020. március 1-jétől.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkársága az erről kiadott közleményben az M1-M85-ös kerülőt jelöli meg alternatív útvonalként, melyet tavasztól a közútkezelő is táblákkal fog jelezni.

2. 7,5 tonnás korlátozott út lett Baracska-Alcsútdoboz

2019. július 16-tól nem használhatják a 8111-es jelű út Baracska-Alcsútdoboz közötti szakaszát a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek - tájékoztatta egyesületünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A célforgalomban közlekedő áruszállítókra a korlátozás nem vonatkozik.

A rendelkezést Kajászó, Vál, Tabajd és Alcsútdoboz települések lakosságának védelmében vezették be a 8111-es jelű út 0-ás kilométerétől a 19+175-ös kilométerszelvényig.

A közútkezelő az M1-M0-M7 autópályák használatát javasolja alternatív útvonalként a nehéz-tehergépjárművel közlekedőknek.

3. Forgalmi rend módosulás a prágai elkerülőn

Cseh társegyesületünk tájékoztatása szerint a forgalmas Lanový most híd szerkezeti felülvizsgálata miatt útlezárást fognak alkalmazni, ezért két hétvégén, július 20-21-én és augusztus 3-4-én módosított útvonalon lehet közlekedni a Prága déli elkerülőn.

Kérjük Tagjainkat, értesítsék a várható forgalmi rend módosításról gépjárművezetőiket, illetve fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett időszakban az útvonalon!

Forrás: MKFE