TSM próba perek eredménye!

2018.07.11

Megérkeztek a TSM kapcsán indított bizonyítási eljárások határozatai, az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól.

Van olyan válaszunk melyeknél a figyelmeztető határozat, van olyan, amely már kiszabott bírság határozat ellen nyújtottunk be bizonyítási indítványt. Minden esetben, a határozatban közölt túllépési összeg ellenkezőjét hitelt érdemlően tudtuk igazolni, mérlegjegyekkel, és nyomkövető adatokkal is azt, hogy a mérést követően nem történt lerakodás.

A Minisztérium, minden bizonyítási indítványunkat megvizsgált, és az NFM határozatát visszavonta, és kikötötte, hogy az üzembentartó részéről jogsértés nem állapítható meg.


Az indoklás mondjuk számunkra elég sokatmondó, főleg az alábbi mondat:

"A benyújtott bizonyítási eljárási indítvány alapján a határozatot felülvizsgáltam, és megállapítottam, hogy a hivatkozott határozat technikai okok miatt tévesen került kiküldésre, ezért a rendelkező részben foglaltak alapján a határozat visszavonásáról rendelkezem."

Ez nekem, ha a sorok között olvasni szeretnék, akkor azt tükrözi, hogy a TSM rendszer koránt sem pontos, és a mérések hitelessége is megkérdőjelezhető. Valamint ezen elgondolásomat az is alátámasztja, hogy kértük, hogy küldjék meg részünkre a mérési pont, OMH hitelesítését, de ez nem történt meg, hanem a határozatot visszavonták. Így feltételezésünk szerint lehet a kapuk még hitelesítésen sem estek át, így azok hiteles mérésre alkalmatlanok.

Még egyszer vegyük át, mi a teendője annak, aki TSM bírság határozatot kap:

Küld el az info@tachocenter.hu e-mail-címre az iratokat, valamint a bizonyítást elősegítő hídmérlegi iratokat is!

Amit még érdemes tudni, hogy a határozat készhez vételétől számítva 8 nap áll arra rendelkezésedre, hogy ingyenesen a kiszabó hatósághoz, bizonyítási indítványt nyújtsunk be.

Amennyiben a 8 napot túllépted, de a 15 napot nem, akkor fellebbezésre van lehetősége, ami viszont illetékköteles. Ha 15 napból is kicsúsztál akkor jogorvoslatra nincs lehetőség, a határozat jogerőre emelkedik.

Klikkelj a gombra és keress minket elérhetőségeink bármelyikén!!!

Ezen kívül azt már tudod, hogy 2018.06.01-el élesen működik a TSM rendszer, most már nem figyelmeztető határozatokat küldenek, hanem kizárólag bírság határozatokat, szabályszegés észlelése esetén.

Van néhány kategória, mely kedvezményeket élvez:

  • 2 tengelyes autóbusz,
  • élőállat szállítók,
  • ömlesztett árut szállítók,
  • folyadékot szállítók,
  • kontínerrel szállítók.

Ezen szállítók sem léphetik túl a megengedett össztömeget, viszont a szállítás vagy az áru jellege, sajátossága miatt, tengelyenként 1 t többlet esetén sem kerül részükre bírság kiszabásra.

De ez alanyi jogon nem jár. Ahhoz, hogy a kedvezménnyel élni tudj, regisztrálni kell a cégedet, majd az összes járművet és vontatmányt az UVR rendszeren, és engedélyt kell igényelni.

Amennyiben ezt még nem tetted meg, haladéktalanul tedd meg, végezd el a bonyolult regisztrációt és az engedély igénylést.

Amennyiben esetleg elakadnál, vagy önmagad nem tudod ezen regisztrációt elvégezni, keresd Nagy Ildikó kolléganőmet a +36305920730-as telefonszámon, vagy az ildiko.nagy@tachocenter.hu e-mail címen, hogy segítségedre lehessünk.