Fokozott NAV ellenőrzés a foglalkoztatással kapcsolatban!

2018.03.28

Mai cikkemben, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a NAV, 2018.03.13-tól kiemelt ellenőrzéseket végez a garantált bérminimum, és a foglalkoztatással kapcsolatban!

Az MKFE az alábbiakat adta hírül, tagjai között:

"A NAV megyei (fővárosi) igazgatóságai 2018. március 13-tól fokozottan ellenőrzik a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési és bevallási kötelezettség teljesítését és összhangját, valamint a garantált bérminimummal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését.

Az adó- és vámhatóság amellett, hogy ellenőrzéseket végez, nyilvánosságra is hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akik vagy amelyek tekintetében végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek."

Ennek értelmében felhívnám az összes olvasóm és partnerem figyelmét, a helyes bérszámfejtések és munkaügyi iratok és nyilvántartások, gyors rendbetételére.

Amennyiben segítségre lenne szükséged jelentkezz elérhetőségeink bármelyikén!

A témában több cikkünk, és értelmezésünk is jelent már meg, melyeket itt olvashatod el:

1. cikk, 2. cikk, 3. cikk.