Közérdekű információ útdíjfizetőknek!

2018.01.20

Amennyiben Ön érintett a magyarországi útdíjfizetésben, felhívjuk figyelmét a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közérdekű tájékoztatójára!

Ismeretlenek a NÚSZ nevével visszaélve célzott email-támadást indítottak. A társaság nevében küldött emailek olyan oldalakra irányítják a címzetteket, ahol káros kódok találhatók és vírusfertőzést okozhatnak a számítógépeken.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. nevében küldött megtévesztő elektronikus levelekben a feladók számlával kapcsolatos információk megadása ürügyén csalják fertőzött webhelyekre a gyanútlan felhasználókat. A NÚSZ megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, azonosította azokat az IP-címeket, ahonnan a támadások érkeztek, és intézkedett letiltásukról.

Azonban nem zárható ki, hogy a támadások folytatódnak, ezért arra kérik az érintetteket, hogy fokozott óvatossággal kezeljék az ilyen jellegű üzeneteket! Fontos, hogy gyanús e-mailek beérkezésekor alaposan vizsgálják meg a feladó e-mail címét és a levélben található linkeket.

A NÚSZ Zrt. által küldött hivatalos levelek esetén a levél feladójának e-mail címe és a levélben a Társaság weboldalára mutató link mindig tartalmazza a nemzetiutdij.hu tartományt. Ha a kapott e-mailnél ez nem így van, akkor a linkre nem szabad rákattintani!

Javasoljuk, hogy hívják fel ismerőseik figyelmét is a fentiekre, amennyiben érintettek az útdíjfizetésben.

Forrás: NÚSZ