Változott a francia kiküldetés szabályai!

2018.01.25

MKFE hírek a francia kiküldetés kapcsán:
A korábbiaktól eltérően, ezentúl nincs szükség a SIPSI által legenerált nyomtatványok aláírására és lepecsételésére az ügyvezető által. Ez azt jelenti, hogy a Macron fiókban megtalálható (és e-mailben is megküldött) bianco nyomtatványokat már nem is kell kinyomtatni, ezáltal sok papírt meg lehet spórolni.

Az új SIPSI által legenerált nyomtatványok már egyedi azonosító kóddal rendelkeznek, ezért nincs szükség az ügyvezető általi hitelesítésre. Ezentúl tehát már azzal sem kell sok időt tölteni, hogy az aláírt verziót beszkenneljék és egyesével feltöltsék a Macron fiókba.A sofőrnek ezentúl nem kell kötelezően magánál tartania a járműben a kiküldetési formanyomtatvány eredeti példányát. A hatóságok egy esetleges közúti ellenőrzés során már az okostelefonon, tableten vagy laptopon keresztül bemutatott, ezáltal digitális dokumentumnak minősülő kiküldetési formanyomtatványt is elfogadják, amennyiben annak jól olvasható a formátuma.

Természetesen a nyomtatvány érvényességének kezdetére és lejáratára, valamint a helyes minimálbér összegének feltüntetésére, illetve elszámolására a bérszámfejtés során, továbbra is oda kell figyelni, de kijelenthető, hogy a fenti változások miatt, a jövőben sokkal egyszerűbb lesz az ügyintézés és az érvényes nyomtatvány meglétét is könnyebben tudja a sofőr igazolni egy hatósági ellenőrzés során.